بخش ويزاي سفارت بريتانيا در تهران، فعاليت خود را از سر مي گيرد
دولت بريتانيا اعلام كرد كه بخش ويزاي كنسولگري سفارت اين كشور در تهران فعاليت خود را مجددا از 26 اكتبر(4 آبان) از سر خواهد گرفت.
در بيانيه اي مطبوعاتي كه از سوي اداره امور مرزهاي بريتانيا (UKBA) و سفارت بريتانيا در تهران منتشر شده، آمده است :"اداره امور مرزهاي بريتانيا و اين سفارت در طي چند هفته گذشته تلاش هاي فراواني را انجام داده اند تا مشكلات فني و مشكلات در ارتباط با پرسنل را كه باعث گرديد اين قسمت از مردادماه قادر به پذيرفتن درخواست هاي جديد نباشد حل كنند."
بنا بر اين بيانيه بخش ويزاي سفارت بريتانيا در تهران از 4 آبان ماه مجددا درخواست هاي جديد را مي پذيرد و متقاضيان مي توانند از روز چهارشنبه، 29 مهرماه جهت تعيين وقت براي ارائه درخواست و مدارك پشتيباني اقدام كنند.
سايمون گس، سفير بريتانيا جديد در تهران نيز در اين رابطه گفته است: "هدف ما از بازگشايي قسمت رواديد ارائه استاندارد بالايي از خدمات به اتباع ايراني همراه با رعايت و اعمال مقررات مهاجرت بريتانيا است."
در ماه شهريور بخش ويزاي سفارت بريتانيا در تهران اعلام كرد كه صدور ويزا را متوقف كرده و به اين ترتيب شهروندان ايراني مجبور بودند براي گرفتن ويزا و سفر به بريتانيا به سفارتخانه هاي اين كشور در خارج از ايران مراجعه كنند.
سايمون گس، سفير جديد بريتانيا در ايران در 22 شهريور، استوارنامه خود را به رئيس جمهوري ايران تحويل داد
در تابستان كه عموما درخواست براي گرفتن ويزا افزايش مي يابد، متقاضيان درخواست ويزاي بريتانيا در ايران هنگام مراجعه به وب سايت سفارت بريتانيا با اين عبارت مواجه مي شدند: "به دليل كاهش در تعداد اعضا، بخش ويزا قادر به تعيين وقت جديد براي متقاضيان رواديد در سفارت بريتانيا در تهران نيست."
از 14 مردادماه، مركز درخواست ويزا بريتانيا در ابوظبي، پايتخت امارات عربي متحده درخواست هاي ويزاي غيرتوريستي را قبول كرد.
به گفته اداره امور مرزهاي بريتانيا در اين مدت بيش از 800 دانشجوي ايران موفق شدند در ابوظبي ويزا تحصيلي دريافت كنند.
در جريان اعتراض گروه هايي از معترضان و دستگيري شماري از اصلاح طلبان در وقايع پس از انتخابات رياست جمهوري ايران، ۹ كارمند محلي سفارت بريتانيا در تهران نيز بازداشت شدند. هشت نفر از بازداشت شدگان آزاد شدند، اما حسين رسام، تحليلگر سياسي اين سفارتخانه در دادگاه حاضر شد.
پيش از اين دستگيري، ايران دو ديپلمات بريتانيايي را هم از تهران اخراج كرده بود.
روابط ايران و بريتانيا كه يكي از شكننده ترين مناسبات سياسي را با يكديگر دارند، پس از اين حوادث بار ديگر رو به تيرگي گذاشت.
برخي از صاحب نظران مسائل ايران مي گويند كه هرچند سفارت بريتانيا در تهران به طور رسمي اعلام نكرد، اما توقف صدور ويزاي بريتانيا در ايران بي ارتباط با افزايش فشارهاي ايران بر سفارت بريتانيا در تهران نيست.
به اعتقاد برخي از كارشناسان، در شرايطي كه ايران دلخوري سياسي خود را با فشار بر كارمندان محلي سفارت بريتانيا نشان داد و بريتانيا هم با توقف صدور ويزا به اين فشار ها پاسخ داد.
در آن زمان سخنگوي وزارت امور خارجه بريتانيا گفت كه دليل توقف پذيرش درخواست هاي تازه براي صدور ويزا سياسي نيست، اما او در عين حال از مذاكره با مقام ها و نهادهاي ايراني براي رفع اين مشكل خبر داد.
|