ایرانیان ثروتمند تر از ملکه بریتانیا
هفته نامه بريتانيايی ساندی تايمز فهرست ساليانه خود در مورد ثروتمندترين افراد بريتانيا را منتشر کرد. آن گونه که ساندی تايمز نوشته، ثروتمندان بريتانيا در يک سال گذشته سی درصد به ثروتشان افزوده شده و چنين افزايش ثروتی در شانزده سالی که اين هفته نامه به انتشار فهرست ثروتمندان می پردازد بی سابقه است.
تحليلگران ساندی تايمز دو دليل عمده چنين افزايش ثروت بی سابقه ای را رشد شديد بهای املاک در بريتانيا طی يک سال اخير و جذب سرمايه به اين کشور به دليل سياستهای مالياتی آن دانسته اند.
چشمگيرترين پديده ای که در فهرست امسال ثروتمندان بريتانيا به چشم می خورد نشستن رومن آبراموويچ، سرمايه دار نفتی و مالک باشگاه فوتبال چلسی، بر صدر ثروتمندان بريتانياست.
او که بيش از سی و هفت سال ندارد، ثروت هفت و نيم ميليارد پوندی خود را مرهون فروپاشی شوروی و تغيير نظام اقتصادی در روسيه است که او را که در گذشته ای نه چندان دور در کشورش بيش از دوهزار دلار در سال درآمد نداشت و با فروش لاستيک کهنه امرار معاش می کرد به جايی رسانده که بنابر برآوردها، در هر ساعت پنجاه هزار پوند به ثروتش افزوده می شود و سالی هفت ميليون پوند هزينه کشتی تفريحی هفتادودو ميليون پوندی اش می کند.
رومن آبراموويچ در ميان ثروتمندان جهان نيز در مقام بيست ودوم جای می گيرد.
آن گونه که در فهرست ثروتمندان ساندی تايمز به چشم می خورد، کسانی همچون رومن آبراموويچ که ثروتهای ناگهانی و يکشبه به دست آورده اند رفته رفته جای اشراف بريتانيا و ثروتمندان قديمی را در اين فهرست پر می کنند.
دوک وست مينستر که سال گذشته ثروتمندترين مرد بريتانيا بود و مالک اراضی وسيعی در گرانترين محلات شهر لندن است اکنون جای خود را به رومن آبراموويچ داده که چند سال بيشتر از مهاجرتش به بريتانيا نمی گذرد.
ثروتمندترين ايرانيان بريتانيا
در ميان ثروتمندترينهای بريتانيا نامهای ايرانی هم به چشم می خورد.
جک دلال، معروف به "جک سياه" با جای گرفتن در مقام شصت و چهارم در فهرست، ثروتمندترين ايرانی تبار بريتانياست و ساندی تايمز ثروت او را بيش از پانصد و نود ميليون پوند برآورد کرده است.
او که هشتاد سال سن دارد و يهودی مذهب است، از مالکان سينماهای زنجيره ای اودئون است و روند صعودی رشد ثروتش از سالهای دهه هفتاد ميلادی آغاز شد که بانک دالتون بارتون را که به او تعلق داشت به قيمت پنجاه و هشت ميليون پوند فروخت و اين پول را در خريد املاک سرمايه گذاری کرد.
يکی از موفقيت آميزترين معاملات او خريد ساختمان بوش هاوس بود که بخش جهانی بی بی سی را در مرکز لندن در خود جای داده است.
او اين ساختمان را در سال 1978 خريداری کرد و شش ماه بعد آن را هفتادوپنج ميليون پوند گرانتر فروخت. رابرت چنگيز
برادران چنگيز، مالکان شرکت راچ که در زمينه خريد و فروش و ساخت املاک فعاليت دارد، ديگر ايرانيانی هستند که در جرگه ثروتمندترينهای بريتانيا جای گرفته و با ثروت چهارصد ميليون پوندی خود در رده صدويکم را در فهرست ساندی تايمز به خود اختصاص داده اند.
اين دو برادر که چهل و هفت و چهل و سه سال سن دارند به خانواده ای يهودی تعلق دارند که نام خانوادگی شان قدوری بوده و پس از انقلاب ايران که همراه با پدرومادر خود به بريتانيا مهاجرت کردند، نامهای ايرانی خود را به رابرت و وينسنت و نام خانوادگی شان را به چنگيز تغيير دادند.
آنها تجارت را با خريد آپارتمانهايی در غرب لندن و اجاره آنها به گردشگران و دانشجويان آغاز کردند و بعدها ثروت خود را در زنجيره ای از ميکده های بريتانيا سرمايه گذاری کردند که فروش سهمشان در اين ميکده ها در نوامبر سال گذشته بيش از پنجاه و هشت ميليون پوند سود برايشان به همراه داشت.
پدر آنها، ويکتور که اکنون در اسرائيل اقامت دارد، پيش از انقلاب از جواهرفروشان مشهور تهران بوده و خانواده سلطنتی ايران از مشتريان هميشگی اش بوده اند.
ناصر داود خليلی
ناصر داود خليلی، ايرانی يهودی ديگری است که نامش در فهرست ساندی تايمز و در رده يکصدوچهل و سوم درج شده است.
بخش عمده دارايی او را مجموعه آثار هنری ايرانی و اسلامی اش تشکيل می دهد که خود او ارزش آن را بيش از يک ميليارد پوند می داند اما نويسندگان ساندی تايمز معتقدند که او اگر تمام مجموعه اش را بفروشد پس از کسر مالياتش بيش از دويست وپنجاه ميليون پوند نصيبش نخواهد شد.
بقيه دارايی او را نيز املاک گرانقيمتش در لندن تشکيل می دهد.
جک دلال، براداران چنگيز و ناصر داود خليلی، هريک بتنهايی از ملکه بريتانيا که ثروتش از دويست و پنجاه ميليون پوند فراتر نمی رود ثروتمندترند.
سر داود آليانس
سر داود آليانس که ساندی تايمز ثروت خود و خانواده اش را دويست و هيجده ميليون پوند تخمين زده و در رده يکصدونودوهشتم فهرست جايش داده، يهودی ايرانی ديگری در ميان ثروتمندان بريتانياست و به نظر می رسد تنها ايرانی باشد که لقب اشرافی "سر" را کسب کرده است.
او که هفتادودو سال سن دارد ثروت خود را در صنعت نساجی سرمايه گذاری کرده و ساکن شهر منچستر در شمال انگلستان است که مرکز صنعت نساجی در اين کشور به شمار می رود.
سر داود سهامدار اصلی و رئيس هيأت مديره شرکت منسوجات "ان براون" است که در عالم تجارت اينترنتی شهرت دارد.
جويی اسفندی که ثروت خود و خانواده اش به نوشته ساندی تايمز هفتاد ميليون پوند است و مديرعامل و از مالکان اصلی شرکت املاک دواير است نيز ايرانی ديگری در ميان ثروتمندترينهای بريتانيا و دارای مقام پانصدوشصت و هشتم در اين فهرست است.
سال گذشته در فهرست ساندی تايمز نام ايرانی ديگری به نام وحيد علاقه بند نيز به چشم می خورد اما امسال گويا او نتوانسته است جای خود را در اين فهرست حفظ کند.
رکورددارها
جوانين رولينگ، ثروتمندترين بريتانيايی در دنيای قصه ها
از ميان يکهزاروصد نفری که نامشان در فهرست ثروتمندترينهای بريتانيا آمده تنها هفتادوهشت نفرشان زن هستند.
همچنين حدود سه چهارم اين تعداد ثروتشان را خود کسب کرده اند و بقيه آن را به ارث برده اند.
صاحبان املاک بيشترين تعداد را در فهرست دارند و تعداد افرادی که دارای لقب اشرافی اند در اين فهرست يکصدوسی و شش نفر است.
سالخورده ترين ثروتمند در بريتانيا به نوشته ساندی تايمز، سر جولين هاج است که نودونه سال سن دارد و دارای بانکی در ولز است.
نينا هاگن بيست و دوساله نيز جوانترين فرد در فهرست ثروتمندان است.
او که در لندن سکونت دارد دختر يکی از سرمايه داران بزرگ نروژی است که سهامدار اصلی کارخانه های آبجوسازی و فروشگاههای زنجيره ای کارلسبرگ است.
جوانين رولينگ، خالق شخصيت داستانی هری پوتر، ثروتمندترين نويسنده در بريتانيا و همچنين ثروتمندترين فرد در عالم سينما در بريتانياست.
نام سر پل مک کارتنی نيز در فهرست ساندی تايمز به عنوان ثروتمندترين خواننده در بريتانيا ذکر شده است.
او در سالهای دهه شصت و هفتاد ميلادی عضو گروه بيتلها بود که شهرت عظيمی در عالم موسيقی به دست آورد.
ديويد بکهام ثروتمندترين فوتباليست در بريتانيا شناخته شده و ثروت خود و همسرش شصت و پنج ميليون پوند برآورد شده است.
|